MINIPOSSUT

Pampula (pilkukas, s. 2013) ja Vilma (tumma, s.2014, kodinvaihtaja)

Minipossuista lisää tietoa löytää mm. Suomen Minipossuyhdistyksen sivuilta: http://www.minipossuyhdistys.fi/ ja erittäin aktiivisesta Minipossut -Facebook-ryhmästä (https://www.facebook.com/groups/1396844887200375/?bookmark_t=group)

Minipossuja pääsee rapsuttelemaan, ruokaa näille tarkalla dieetillä oleville eläimille ei saa tarjota. 1.6.2018 voimaan tulevan sikojen ulkoilukiellon takia Pampulalla ja Vilmalla on lain mukainen suoja-aitaus aitauksensa yhteydessä afrikkalsien sikaruton torjumiseksi. Sinne pääsee sisälle tervehtimään possuja, kunhan et päästä villisikoja samalla sisälle, etkä ole viimeisen 48 tunnin sisällä tavannut muita possuja tai matkustanut ulkomailla ja olet peseytynyt ja vaihtanut vaatteet tämän jälkeen.LAMPAAT

Sikuriina (valkoinen), Aprilli (valkoinen pienempi), Kepponen (musta-valkoinen) sekä Kaarina (harmaa-kirjava)


Lampaat ovat pihalla riuku-aitauksessa eläinsuojan vieressä tai auken toisella puolella olevalla laitumella rapsuteltavissa jatkuvasti, säiden salliessa myös talvella. Lampaille saa tarjota vihreitä syötäviä kasveja, mm. voikukkaa, vuohenputkea ja maitohorsmaa. Otamme vastaan myös kuivattua leipää tai ylimääräisiä kasviksia (esim. omenat) lampaita varten.

KOch-kukko ja kanat

Elvis-kukko

KANAT JA KUKKO

Kanat ja kukko elelevät talven eläinsuojassa ja kesän verkolla katetussa ulkoaitauksessaan, johon kuoriutuu todennäköisesti myös tipuja :) Kanoille voi tarjota vihreitä kasveja syötäväksi, mutta varothan sormiasi.

KANIT

Tähtirannan kanilauma muodostuu lähinnä uuden kodin tarvinneista kaneista, jotka ovat tyttöjä ja leikattuja poikia. Kaneja voi ruokkia vihreillä kasveilla.

Taiga ja Tinja

KOIRAT

Suomenlapinkoirat Taiga (musta, s. 2007) ja Tuisku (musta merkein, s. 2017) sekä välillä pihapiirissä vieraileva Taigan tytär Tinja (riista, s. 2011) eivät saa koskaan rapsutuksista tarpeekseen.

MUISTOISSA VASIKKA

Kesä-joulukuussa 2016 Tähtirannassa eleli sokeana syntynyt sonnivasikka Nötkötti. Nötkötti osallistui Tähtirannan minipossujen, karitsoiden ja Tinja-koiran kanssa Suomen Partiolaisten suurleiri Roihulle 17 000 partiolaisen kanssa.